Doelgroepen > Kinderen

In theorie kan iedereen met een voetklacht bij de podoloog terecht. Indien de oplossing niet binnen ons behandelingsdomein ligt, sturen wij u graag door naar andere (para-)medici die door hun deskundigheid u wel verder kunnen helpen.

  1. Schoenadvies. Een goede schoen kan heel veel problemen voorkomen. De kenmerken zijn heel specifiek leeftijdsafhankelijk!
  2. Preventieve screening kan op elke leeftijd maar hou er rekening mee dat zooltherapie het best ten vroegste vanaf zesjarige leeftijd (1ste leerjaar) opgestart wordt (met uitzondering van aangeboren disfuncties). Een kindervoet volgt zelf zijn natuurlijke ontwikkeling, is geen mini exemplaar van een volwassen voet en kan dus nooit als dusdanig beschouwd worden. Hou er rekening mee dat een screening steeds een moment opname is. (Te) Vroegtijdig ingrijpen kan een "averechts" effect hebben! Herhaaldelijke opvolging is steeds een must! Wat als normaal beschouwd wordt op vb. zesjarige leeftijd kan totaal "abnormaal" zijn op veertien jarige leeftijd!  Voor verdere informatie sta ik u graag te woord tijdens een afspraak.